Hunt Corporate Finance adviseert bij verkoop Drecht Coating Services (DCS) aan Rometal

Hunt Corporate Finance (HCF) is trots te melden dat DCS en het bijbehorende vastgoed succesvol is verkocht aan Rometal. HCF heeft, samen met Dennis Dekker van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (Ooms), Partner in Dynamis, de aandeelhouders van DCS geadviseerd tijdens deze transactie. Vanuit HCF zijn Arjen Paardekooper en Max Ferguson betrokken bij de deal.

Drecht Coating Services: innovatieve technieken voor bescherming staalconstructies

DCS heeft een grote productielocatie in Moerdijk. Het bedrijf maakt gebruik van de meest innovatieve technieken om stalen constructies tegen corrosie te beschermen. Met aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt DCS aan vooraanstaande projecten in onder meer de offshore-industrie, weg- en waterbouw en petrochemie.

De vooruitstrevende aanpak van DCS richt zich zowel op kwalitatief hoogwaardige en duurzame corrosiebescherming als het interne productieproces. In eigen beheer ontwikkelde robots en automaten zorgen, naast een hoge productiesnelheid en optimale kwaliteit, voor minder fysieke belasting en meer afwisseling voor hun medewerkers.

Rometal: partner voor fabricage staalconstructies voor hoogspanning

DCS is overgenomen door de aandeelhouders van Rometal, een betrouwbare en flexibele partner voor de fabricage van alle soorten staalconstructies voor hoogspanning, en biedt de diensten van engineering tot uiteindelijke installatie aan.

Het Rotterdamse bedrijf heeft productiefaciliteiten in Nederland en Roemenië. In Nederland is Rometal gevestigd in de haven van Rotterdam. Hier biedt Rometal hoge flexibiliteit, korte doorlooptijden en één aanspreekpunt voor de klant.

Angélique de Keizer en Marcel de Keizer (DCS) over de deal en het proces

Angélique de Keizer en Marcel de Keizer zijn de verkopend eigenaren van DCS. Zij zullen nog een paar maanden betrokken blijven om alles goed over te dragen en kijken tevreden terug op de deal en het proces:

“Drie jaar geleden zijn we begonnen met de eerste gesprekken met geïnteresseerde partijen om DCS te verkopen. Tijdens deze pogingen was HCF nog niet betrokken. Na twee verkooppogingen die op niets uitliepen, hebben we toch besloten het niet meer zelf te proberen en er een professionele partij bij te halen en via via zijn we uitgekomen bij HCF. Zij hebben de markt goed in kaart kunnen brengen, waardoor er veel meer zicht was op potentiële kopers. Vanaf daar was het traject eigenlijk vrij helder en verliep de deal soepel. Omdat er ook vastgoed is verkocht, ontstond er een samenwerking tussen Ooms en HCF.”

Marcel de Keizer vervolgt: “Vanaf het begin is door HCF en Ooms duidelijk gemaakt hoe het traject er uit ging zien, welke hobbels er mogelijk op de weg konden komen en wat er moest gebeuren om het bedrijf verkoopklaar te maken. Vooral de DD-fase hebben we goed voorbereid, zodat we dit vlot hebben kunnen afronden. We kijken terug op een geslaagde deal en zijn erg tevreden met de professionele begeleiding die wij hebben gekregen.”

Weten wat uw bedrijf waard is?

Wilt u weten wat u moet doen om uw bedrijf verkoopklaar te maken? Of wilt u weten wat uw bedrijf op dit moment waard is? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter voor een gratis bedrijfswaardering.