Hunt Corporate Finance adviseert MolenQ Industrial Services bij investering door Ufenau Capital

Hunt Corporate Finance (HCF) is trots te melden dat zij MolenQ Industrial Services (MolenQ) met succes heeft begeleid bij de investering door Ufenau Capital Partners (Ufenau), een Zwitserse Private Equity-partij. Max Ferguson van HCF heeft MolenQ begeleid bij het totstandkomen van deze deal.

MolenQ: holding voor servicebedrijven actief in gereedschappen, installaties en de liftbranche
MolenQ is al twee decennia actief in diverse technische branches, waaronder de hijs-, hefmiddelen en liftbranche. Met ongeveer 130 medewerkers is de holding uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier in deze branches. De klantportfolio bestaat onder andere uit liftproducenten, vastgoedbeheerders, installatiebedrijven, exploitanten van windturbines en logistieke dienstverleners.

Ufenau: Zwitserse investeerdersgroep gefocust op Duitstalig Europa, de Benelux en het Iberisch Schiereiland
Ufenau is een onafhankelijk Zwitserse investeerdersgroep met het hoofdkantoor aan het meer van Zürich die particuliere en institutionele investeerders adviseert bij hun investeringen in private equity. Ufenau richt zich op investeringen in dienstverlenende bedrijven in Duitstalig Europa, de Benelux en Iberia en investeert in de sectoren Education & Lifestyle, Business Services, Healthcare, IT Services en Financial Services.

Sinds 2011 heeft Ufenau geïnvesteerd in meer dan 280 dienstverlenende bedrijven in Europa. Met een gerenommeerde groep van ervaren Industry Partners (ondernemers, CEO’s, CFO’s) heeft Ufenau een actieve waardecreërende investeringsaanpak ‘at eye-level’ met ondernemers en managers. Ufenau haalde vorig jaar zijn zevende Flagship Fonds en zijn derde Continuation Vehicle op met een volume van 1,6 miljard euro en beheert een kapitaal met een omvang van circa 2,5 miljard euro.

Reactie MolenQ en Ufenau
Jorrit Kuijpers, CEO van MolenQ: “We zijn zeer enthousiast over ons partnership met Ufenau om onze reeds sterke groei verder te versnellen. Samen hebben we de slagkracht om MolenQ naar een volgend niveau in omvang en reikwijdte te brengen om onze klanten nog beter en efficiënter te kunnen bedienen.”

“MolenQ heeft een uitstekende reputatie en expertise opgebouwd op het gebied van keuren van hijs- en hefmiddelen en gereedschappen. Het bedrijf levert zijn klanten toonaangevende hoogwaardige diensten. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in zijn volgende groeifase”, licht Marinus Schmitt, Partner bij Ufenau, toe. 

Erik Fuchs, Head of Benelux bij Ufenau, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd over ons partnership met Jorrit en het getalenteerde team bij MolenQ om de verdere evolutie van de groep actief te ondersteunen. Deze samenwerking is ook Ufenau’s eerste platforminvestering in de Benelux, na reeds 11 add-on acquisities in de regio te hebben gedaan in de afgelopen jaren.”

Deal in de media
Lees hier het persbericht van Ufenau.
Bekijk hier de deal op MenA.nl.